Slijedi period samoizolacije

Fudbaler pozitivan na koronavirus igrao protiv Tottenhama

Posljednja runda testiranja na novi koronavirus otkrila je dva pozitivna slučaja među premierligašima.

Jedan od njih je i fudbaler Norwich Cityja, potvrdio je klub sa Carrow Roada.

Britanski mediji pišu da je pozitivni fudbaler, mada se ne zna o kome je riječ, igrao prijateljski meč protiv Tottenhama, prije dva dana.

Prema protokolu koji je usvojen za "restart" Premier lige, samo pozitivni igrač mora u samoizolaciju, zajedno sa članovima svog domaćinstva, dok svi ostali, uključujući njegove saigrače i fudbalere Tottenhama, mogu nastaviti sa pripremama za nastavak takmičenja.

"U skladu sa protokolom Premier lige, igrač sada ide u samoizolaciju na period od sedam dana prije nego što ponovo bude testiran. Igrač će moći nastaviti sa treninzima nakon što njegov test bude negativan... Klub neće otkriti njegovo ime i traži da se njegovi zahtjevi za privatnošću i povjerljivošću informacija poštuju", stoji u zvaničnom saopštenju Norwicha.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Podsjetimo, sezona Premier lige bi se nakon višemjesečne pauze trebala nastaviti 17. juna

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.