Bivši turski fudbaler tvrdi

Bešiktaš želi Begovića, ali za zaista skroman novčani iznos

Edmir Škorić

Ibrahim Yavuz, bivši turski fudbaler, govorio je u jednom podcastu o mogućem dolasku Asmira Begovića u Tursku.

Begović je trenutno golman Milana u koji je došao na posudbu i tu će ostati do kraja sezone, no još uvijek je neizvjesno gdje će braniti naredne sezone. On je pod ugovorom s Bournemouthom, ali postoji mogućnost da ode u Tursku.

Naime, sve su učestalije glasine o tome kako Bešiktaš pokušava da otkupi njegov ugovor od engleskog kluba, a sada je Ibrahim Yavuz, fudbaler koji je godinama igrao u mnogim turskim timovima, potvrdio tu informaciju.

"Bešiktaš želi Asmira Begovića i smatra se da bi za ovaj transfer bilo dovoljno 700.000 eura. Ako to Bournemouth prihvati, Begović će dobiti priliku da brani u Bešiktašu", kazao je Yavuz.

Sudeći po podacima Transfermarkta, Begovićeva tržišna vrijednost u aprilu ove godine iznosila je 2.4 miliona eura, dokl ga je Bournemouth prethodno kupio za osam miliona eura, pa i ne izgleda baš realno da ga sada turski klub plati samo 700.000 eura, ali ostaje nam da vidimo šta će donijeti ljeto.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.