Foto: GNK Dinamo Zagreb

Dugogodišnja perspektiva

Bivša nada Sarajeva još pet godina u Dinamu: "Za ovo sam se borio"

Dinamova svlačionica od danas je bogatija za novog talenta iz BiH s profesionalnim ugovorom.

Modri su na zvaničnoj stranici objavili kako je petogodišnji ugovor sa zagrebačkim klubom potpisao mladi Faris Krkalić. Radi se o golmanu koji je u Dinamovu školu došao prije dvije godine iz Sarajeva, a u njemu na Maksimiru vide dugoročnu perspektivu i za rođendan odlučili su da ga nagrade ugovorom.

"Za ovo sam se borio otkako sam stigao iz Sarajeva u Zagreb. Sav moj fokus, svaki trening i utakmica bila je da zadovoljim struku u Dinamu i da ostavim trag", kazao je Krkalić nakon potpisa, pa potom dodao:

"Hvala klubu na povjerenju, ovo je novi početak i motivacija za još veći rad i upornost."

Krkalić je branio za juniore i B tim, okušao se u juniorskoj Ligi prvaka, a imao je priliku proći treninge i pripreme sa seniorima Dinama. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.