U Zagrebu privedene 4 osobe povezane s isticanjem transparenta s govorom mržnje

Policija promptno djelovala

U Zagrebu privedene 4 osobe povezane s isticanjem transparenta s govorom mržnje

Zagrebačka policija privela je četiri osobe koje povezuje s izvješavanjem transparenta s natpisom kojim se vrijeđa i poziva na etničko nasilje nad srpskim ženama i djecom.

Policija je u petak izvijestila kako privedene povezuje s izvješavanjem natpisa s govorom mržnje dan ranije u zagrebačkom naselju Kustošiji.

Navode kako su u četvrtak u večernjim satima zaprimili dojavu o narušavanju javnog reda i mira u Kustošijanskoj ulici, pa su odmah na mjesto događaja uputili policajce koji tamo nisu zatekli niti neposredno svjedočili ponašanju vezano za dojavu o remećenju javnog reda i mira. No, ističu, poduzeli su radnje kako bi započeli kriminalističko istraživanje.

''S obzirom na naknadno objavljenu fotografiju na pojedinim društvenim mrežama, u to kriminalističko istraživanje bit će uključeno i utvrđivanje okolnosti njenog nastanka'', kažu u policiji.

Na fotografiji objavljenoj na društvenim mrežama nalazi se nekoliko Dinamovih navijača koji drže natpis "J..at ćemo srpske žene i djecu", uz slovo 'U' koje je pretvoreno u ustaški simbol. Uz to, mladići koji su stajali na zidiću na kojem piše 'Dinamo svetinja' izvijesili su i zastave HOS-a. Fotografiju je u petak na društvenim mrežama objavilo Srpsko narodno vijeće, dok je hrvatski premijer Andrej Plenković istoga dana osudio taj čin.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

''Bilo što što je takvo ja najoštrije osuđujem, tome nema mjesta u javnom prostoru, za svaku osudu je to. Za mene tu nema dilema, neprihvatljivo je i za svaku osudu", rekao je Plenković. Hrvatski ministar unutarnjih poslova Davor Božinović u petak je izrazio uvjerenje da je policija pokrenula istragu vezano za spomenuti transparent, ističući da će policija riješiti svaki poziv na nasilje i etničku netrpeljivost, prenosi Hina. Uvjeren je da će policija riješiti ovaj slučaj, kao i svaki "koji poziva na nasilje i etničku netrpeljivost i u to ne treba ni malo sumnjati”.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Rajvosa2019
Strasno - EU - evropske vrijednosti , na kraju ce biti ujeo vuk magarca / ipak je ovo preslo sve granice
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi