Šta se dogodilo kada su Delije u Beogradu upale na trening fudbalera Dinamo Zagreba?

Cvitanović ispričao anegdotu

Šta se dogodilo kada su Delije u Beogradu upale na trening fudbalera Dinamo Zagreba?

E. Škorić

Jedna od legendi zagrebačkog Dinama, Igor Cvitanović, ispričao je kako su jednom prilikom navijači Crvene zvezde upali na trening hrvatskog velikana.

Ovaj nekada sjajni napadač za portal Sportska sećanja sjetio se legendarnog sukoba Croatije (danas Dinamo) i beogradskog Partizana 1997. godine.

Dan prije utakmice u Beogradu, Delije, inače pristalice Partizanovog gradskog rivala Zvezde, provalile su na trening Zagrepčana...

"Došli su da pozdrave Gorana Jurića i Roberta Prosinečkog, koji je ostavio veliki trag u dresu Zvezde. U jednom trenutku su rekli: 'Je*ite im majku grobarsku'. Navijači Zvezde su umjesto za njihove Srbe, navijali za nas Hrvate", rekao je kroz smijeh Cvitanović.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Rivalstvo Dinama i Zvezde uvijek je bilo veliko, sjetimo se samo nereda u Zagrebu 1990. godine, no eto bilo je i situacija kad su i navijači imali dozu poštovanja i prema najomraženijim klubovima.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Arnel925
Pa naravno i ja bi uvijek prije navijao za Zvezdu ili Dinamo nego za strumpfove sa Grbavice
2 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti