Andy Cole se prisjetio 1999. godine

"Skoro sam se upišao kada sam ugledao Ronalda"

Edmir Škorić

Andy Cole je bio veliki napadač, ali priznaje i sam da je bilo posebno uzbuđenje gledati "pravog" Ronalda.

Cole je legenda Manchester Uniteda sa 121 golom, a za ovaj tim je igrao od 1995. do 2001. godine. Osvojio je devet velikih trofeja, a sada je ispričao anegdotu iz 1999. godine kada je United igrao četvrtfinale Lige prvaka protiv Intera.

"Neću vam lagati, skoro sam se upišao. Govorimo o liku kojeg sam godinama gledao, o velikoj igračini. Stojim u tunelu pored njega na San Siru i mislim si: 'Ovo je bolesno. Ja sam na razini s ovakvim likovima. Ja sam na toj razini'", rekao je Cole u podcastu Beautiful Game.

I izjava Colea najbolje govori o tome kakav je majstor bio Brazilac, ali suvišno je više i trošiti riječi na to.

Ronaldo je igrao u Interu, Barceloni, Real Madridu i Milanu i da nije bilo i nesretne povrede koljena, ko zna koliko bi još napravio.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.