Cijeli svijet ju je zvao Ronaldinha, a ona i danas mrzi to ime

Bivša supruga Ronalda

Cijeli svijet ju je zvao Ronaldinha, a ona i danas mrzi to ime

E. Škorić
Teme:

Milene Dominguez bivša je supruga brazilskog slavnog napadača Ronalda, koja se također bavila najvažnijom sporednom stvari na svijetu.

Milene je Brazilka s nadimkom "Ronaldinha", a nadimak je dobila kada je još 2004. godine stigla u Španiju iz Brazila. S obzirom da je bila Ronaldova supruga, jasno odakle potiče nadimak.

No, njoj se isti nije dopadao. "Ime Ronaldinha mi djeluje jako ružno. Nisam Ronaldinha. Ne zovite me tako, ja se zovem Milene ili Mika. Ni Zidaneova supruga se ne zove Zidana", kazala je tada Milene.

Nekoliko godina kasnije ponovo se dotakla tog famoznog imena koji joj je udijeljen.

"Mislim da su ljudi mislili da mogu u fudbalu biti poput svog bivšeg muža. Čak su mi uvijek davali broj 9, a ja uopšte nisam igrala u napadu i nisam postizala golove. I hvala bogu da nisam bila udata za golmana, jer bi mi onda dali broj 1", nedavno je kazala u jednom intervjuu.

Milene je rođena u Sao Paulu 1979. godine i bila je od 14. godine neprekidno vezana za loptu. Rekorderka je u žongliranju jer je uspjela za devet sati i šest minuta 1997. godine loptu udariti 55.198 puta, bez da je ijednom pala na pod.

Ona je prvo zaigrala za Corinthians, a 1999. godine se udala za Ronalda, koji je tada igrao u Interu i s kojim je bila četiri godine. S Ronaldom je otišla u Italiju, a onda se preselila u Španiju kada je njen slavni (bivši) muž krenuo put Madrida gdje je potpisao za Real.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ubrzo su njih dvoje prekinuli, ostali su prijatelji, ali imaju zajedno sina koji je odavno punoljetan.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi