Belgijanac izabrao Bundesligu

Meunierova budućnost nakon PSG-a je već riješena? Očekuje se ozvaničenje novog angažmana

Nekoliko igrača će ovog ljeta bez naknade napustiti Paris Saint-Germain. Vrlo brzo odlazi Choupo-Moting, otići će i kapiten Thiago Silva, ali i 28-godišnji Thomas Meunier.

Belgijanac je odavno odlučio potražiti novi izazov nakon što mu istekne ugovor sa PSG-om, pa se određeno vrijeme špekuliše o njegovoj budućnosti.

Ako je vjerovati belgijskom RTBF-u, Meunierova budućnost je riješena.

Navodno je reprezentativac Belgije za svoj naredni izazov izabrao Bundesligu i Borussiju Dortmund.

Meunier bi već u narednim danima mogao biti zvanično predstavljen kao pojačanje Milionera za narednu sezonu, nakon što se usaglase finansijski detalji njegovog ugovora.

Thomas Meunier je ove sezone odigrao 27 utakmica za PSG u svim takmičenjima, postigao je jedan gol i upisao dvije asistencije.

Vjeruje se da je već dogovoreno da će ugovor između Meuniera i Borussije biti potpisan na pet godina.

I Tottenham je nedavno uputio Meunieru konkretnu ponudu, ali je Belgijanac očigledno odbio Pijetlove, jer je procijenio da su Bundesliga i Borussia bolja opcija.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Pored Tottenhama, za Meuniera su interes pokazivali i Juventus, Milan i Atletico Madrid.

RTBF saopštava i da se Meunier želi da ga Borussija pusti da ostane u Parizu još par mjeseci kako bi sa PSG-om mogao igrati završnicu Lige prvaka, pa je to jedna od stavki oko koje je još potrebno postići dogovor.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.