Dinamo došao do tri boda

Petković u sudijskoj nadoknadi srušio Slaven Belupo

E. Čaušević

Fudbaleri Dinama večeras su slavili uz dosta muke slavili na svom terenu protiv Slaven Belupa sa 3:2 u meču 29 kola.

Dinamo je jako dobro otvorio meč i uspio je doći do gola kada je Kadzior zatresao mrežu Slavena, ali je ovaj gol poništen zbog ofsajda. Ipak, u 23. minuti Modri su poveli sa 1:0.

U centru pažnje ponovo se našao Kadzior kojem je ovaj put pogodak priznat. Dinamo je u 37. minuti udvostručio prednost preko Ivanušeca i činilo se da je u ovom meču sve gotovo.

Međutim, Slaven je uspio do kraja meča da poravna. U posljednjim sekundama prvog dijela gosti su smanjili na 2:1 kada je svoju mrežu zatresao Theophile.

Na samom startu drugog dijela Slaven je poravnao na 2:2. Junak gostujućeg tima bio je Matheus koji je pogodio mrežu Dinama i vratio stvari na početak.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

I kada su svi mislili da je kraj Dinamo je došao do pobjede. To se desilo u 90. minuti kada je Petković sjajno glavom pogodio za 3:2 i pobjedu Modrih.

Bh. reprezentativac Amer Gojak odigrao je 56 minuta u ovom meču, dok Izet Hajrović nije ulazio u igru.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.