Inficirani igrač se osjeća odlično

Dudić: Sve je previše napuhano, treba nam pravilnik jer u protivnom novu sezonu nećemo završiti

Danas je objavljeno da je jedan nogometaš FK Velež pozitivan na koronavirus.

U Veležu su odmah poduzete sve mjere te je taj igrač odmah smješten u samoizolaciju kao i njegova tri suigrača koja su imala intezivniji kontakt s njime. Naravno, odmah se postavilo pitanje hoće li se ovo odraziti na daljnje aktivnosti FK Velež, prije svega treninge, a odgovor na to dao je za SportSport.ba trener Rođenih Feđa Dudić.

"Istina je da jedan igrač pozitivan na korona virus nakon testiranja koja smo napravili iz predostrožnosti po uputama Saveza. I da se nismo testirali ne bismo nikad otkrili da je neko uopće pozitivan. On nema apsolutno nikakvih simptoma kao i u većini slučajeva. Bili smo odgovorni i posavjetovali smo se odmah s glavnim epidemiologom i po njegovim uputama ćemo dalje i postupati. Zbog toga, narednih 5-6 dana će još tri igrača biti odvojena od treninga jer su provela malo duže vremena s pozitivnim, a do ponovnog testiranja čisto iz predrostrožnosti, kao i da slijedimo upute doktora. Mi nastavljamo normalno s radom i ovo nas neće omesti u daljnjim aktivnostima", kategoričan je Dudić koji je dodao:

"Želio bih reći koliko se ovo sve napuhalo da sam dobio do sada bar 50 poziva u najmanju ruku kao da je igrač dobio rak ne dao Bog. Toliko smo sad svi kao 'preplašeni' i bojimo se a momak se nije ni nakašljao. Vratit ću se u mjesece februar i mart,  u ekipi smo tad imali 5-6 fudbalera koji su propuštali treninge radi visokih temperatura i kašlja i da su tad bili testirani siguran sam da bi svi bili pozitivni, ali tada korona nije bila aktuelna. Isto tako sjetit ćemo se utakmice Zvijezda - Željezničar u Ugljeviku gdje su domaćini molili da se odgodi utakmica jer nisu bili u stanju da računaju na cijelu postavu zbog bolesti, a isto tako i Željeznicar je odigrao utakmicu bez 5-6 standardnih igrača. Ali se igralo i ja opet kažem, tada nije bila aktuelna korona.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Čovjek se sad izgleda ne smije ni nakašljati, a ne daj Bože dobiti temperaturu, odmah se velika panika diže. Ali ovo je možda i dobro da se sad desilo, da se riješi pravilnik za novu sezonu jer ovakvih slučajeva će sigurno biti, a ako ćemo svaki put nakon toga prekidati i slati ekipe u karantin onda teško da ćemo ikada završiti sezonu. Vidimo primjer u svim ligama koje su se nastavile, igrač koji se zarazi ide na bolovanje, a ostali nastavljaju normalno sa treniranjem i igranjem i mislim da i mi trebamo slijediti taj primjer ako želimo da bude sve kako treba i da završimo takmičenje.

Još jednom, naš igrač se osjeća odlično i nema nikakve poteškoće i ako Bog da nakon negativnih rezultata ponovno će se priključiti, a mi kao klub i tim izaći ćemo još jači iz svega ovoga.", kazao je Feđa Dudić za SportSport.ba. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti