Epidemiolog Alajbegović: Radi se o asimptomatskom slučaju, Veležu sve pohvale

Pravovremena reakcija

Epidemiolog Alajbegović: Radi se o asimptomatskom slučaju, Veležu sve pohvale

Admin Čaušević

Prvi, barem poznati, slučaj koronavirusa zabilježen je u Premijer ligi. Pozitivan test imao je jedan od fudbalera FK Velež. 

Velež je jučer obavio prozivku kada su i igrači prošli obavezno testiranje na koronavirus. Ispostavilo se da je pozitivan jedan od igrača koji interesantno uopšte nema simptome ove bolesti.

Potvrdio je to u izjavi za SportSport.ba specijalist epidemiologije Erdin Alajbegović.

"Nakon što je kod igrača Veleža labaratorijski potvrđena korona, obaviješteni smo od strane FK Velež. Nakon epidemiološkog izvida osobe koji se bile u bliskom kontaktu s nogometašem kod kojeg je potvrđeno prisustva virisua SARS-CoV-2 preporučena je mjera samoizolacije."

Kako se radi o igraču koji je tek došao iz Srbije neke druge specifične mjere nisu bile potrebne.

Ovim putem želim da pohvalim rukovodstvo FK Velež koje je odmah nakon saznanja testa kontaktirala zavod i stavila sve svoje resurse na raspolaganje.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Želim da napomenem da se radi o astimptomatskom slučaju. Zavod će kao ustanova u daljem periodu pratiti zdravsteno stanje igrača i o svemu pravovremeno obaviještavati javnost", kazao je Erdin Alajbegović, specijalist epidemiologije.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Rajvosa2019
Virus cirkulira , nece ga nikada iskorjeniti - netreba praviti paniku , treba nauciti zivjeti sa njim - lijek ce uskoro izaci na trziste + neko ce preko noci postati milijarder
6 0
magistar
Dudiću pametnjakovicu sta bi sad da se igrala liga?
2 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi