Veliko srce iskusnog Brazilca

Kada je vidio Asensija da trči Marcelo je umalo zaplakao od sreće

Admin Čaušević

Marco Asensio je iza sebe ostavio najteži period u životu. Sjajni fudbaler se oporavio od teške povrede i spreman je za nove velike stvari. 

Asensio se prošlog ljeta teško povredio tokom priprema. Posljednji meč je odigrao prije skoro 330 dana, a vratio se u susretu protiv Valencije.

Za kratko vrijeme pokazao je da je izuzetno talentovan fudbaler. Čim je ušao u igru uspio je zabiti, tačnije trebalo mu je 30 sekundi. Zatim je i asistirao Karimu Benzemi za konačnih 3:0.

Tokom višemjesečnog oporavka od povrede ligamenta snimljen je i dokumentarni film o Asensciju koji zapravo pokazuje koliko velik čovjek je Marcelo.

Marcelo je član Reala duže od deset godina, iskusnom Brazilcu ovaj klub je kao i porodica, a on je posebna i podrška, ali i sportski uzor mladim fudbalerima.

Prvi put kada je počeo trčati nakon duže vremena Asensija je sa tribina gledao Marcelo. Brazilac je osam godina mlađe saigrača bodrio i pozitivnim komentarima dao mu snagu da se što prije oporavi.

"Sjajno dečko. Kakva sreća. Čim te vidim da trčiš uljepšaš mi dan", bodrio je Marcelo španskog fudbalera sa balkona u Realovom trening kampu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Vrijeme je pokazalo da je Marcelo odigrao značajnu ulogu tokom oporavka Asensija koji će sigurno biti dodatno oružje Real Madrida u neizvjesnoj završnici La Lige.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.