Mijatović ispričao kako je Ronalda doveo u Real Madrid
Foto: EPA

"Nije se moglo zaustaviti"

Mijatović ispričao kako je Ronalda doveo u Real Madrid

Legendarni Predrag Mijatović prisjetio se kako je svojevremeno doveo Cristiana Ronalda u Real Madrid.

Crnogorac je na Santiago Bernabeu obnašao funkciju sportskog direktora od 2006. do 2009. godine, a u tom periodu sudjelovao je u pregovorima oko dovođenja Ronalda u Real Madrid.

Tada su za zvijezdu Manchester Uniteda bili zainteresovani brojni klubovi, no Mijatoviću je olakšan posao bio jer je i sam Ronaldo bio zainteresovan da karijeru nastavi isključivo u Realu.

"Bio je to komplikovan, težak posao. Prije toga Ronaldo je već bio šampion Evrope i osvajač Zlatne lopte sa Manchester Unitedom", prisjetio se Mijatović, pa zatim nastavio:

"Nije bilo jednostavno predložiti takav transfer. Počeli smo sa njegovim saradnicima i, srećom, ispalo je sve u najboljem redu. Bio je to sjajan posao. Presudna je bila njegova želja. Nije bilo načina da transfer bude zaustavljen."

U to vrijeme bio je to najveći transfer, koštao je 94 miliona eura, a Realu se itekako isplatio. U saradnji s Ronaldom osvojena su, između ostalog, još četiri trofeja Lige prvaka.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Da sam i dalje u klubu, ne bih dozvolio da ode. Igrači poput njega, Modrića ili Ramosa se moraju čuvati. Oni su igrači koji, čak i ako ne igraju, daju ekipi nešto više. Zamislite mladog napadača koji stiže u klub i ima priliku da uči od Ronalda...", dodao je Mijatović.

Ronaldo je u međuvremenu nakon deset godina provedenih u Realu preselio u Juventus.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi