Čini se ništa od povratka u Bundesligu

Teško je i zamisliti kako se danas osjeća svaki navijač HSV-a

Edmir Škorić

HSV je je gubitnik dana, sedmice, mjeseca, pa možda i godine?

Nogometaši HSV-a gostovali su u 33. kolu 2. Bundeslige Heidenheimu, vodili su 1:0 do 80. minute, a na kraju izgubili 2:1.

S tim je porazom HSV pao na treće mjesto s 54 boda, današnji rival Heidenheim ga je prestigao i ima 55 bodova, što znači da HSV uoči zadnjeg kola nema izgleda da se direktno plasira u Bundesligu, a sada nema ništa u svojim rukama ni kada je treće mjesto u pitanju i taj play-off za promociju.

Utučeni navijači HSV-a svjesni su da je današnji poraz možda i presudio. Poveli su gosti golom Pohjanpala u 46. minuti, a Heindeheim autogolom Beyera došao do 1:1 u 80. minuti, da bi Kerschbaumer u 95. rasplakao goste.

Potražite više informacija na temu 2. Bundesliga:

Heidenhem u posljednjem kolu gostuje prvoplasiranom Bielefeldu i mora da pobijedi ako želi zadržati treće mjesto. U prilog mu ide i činjenica da će domaćin biti rasterećen jer je već osigurao prvo mjesto. HSV pak dočekuje Sandhausen.

Stuttgart je danas u Nurnbergu slavio sa 6:0 i tako došao na korak da osigura drugo mjesto, pa će najvjerovatnije s Arminijom nazad u Bundesligu. Švabama će i bod u zadnjem kolu protiv Darmstadta biti sasim dovoljan.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.