Potpuno neočekivan kiks HSV-a koji bi ga mogao koštati Bundeslige

Odigrana tri meča 32. kola 'Cvajte'

Potpuno neočekivan kiks HSV-a koji bi ga mogao koštati Bundeslige

Tri meča 32. kola druge njemačke lige, popularne Cvajte, odigrana su danas u terminu od 18.30 sati. 

Najveću pažnju izazivao je susret HSV - Osnabruck poslije kojeg se slavni tim sa Volksparkstadiona mogao približiti samo na korak od povratka u Bundesligu.

Ipak, ekipa koju s klupe predvodi Dieter Hecking odigrala je samo 1:1 protiv pomenutog rivala i ostavila mogućnost Stuttgartu da je prestigne na tabeli.

HSV je trenutno drugi sa 54 boda ali i mečem više od Stuttgarta koji ima 52. Ako popularne Švabe sutra dobiju Sandhausen na domaćem terenu, onda će se probuditi na drugo mjesto i 'gurnuti' HSV na poziciju koja vodi 'samo 'u razigravanje za povratak u elitu.

Podsjetimo, u Bundesligu se sinoć nakon mnogo godina vratila ekipa Armenije Bielefeld.

U preostala dva meča današnjeg programa Greuther Furth i Heidenheim su podijelili bodove jer su odigrali 0:0 dok je Nurnberg deklasirao u gostima Wehen sa 6:0 i na taj način se gotovo spasio ispadanja.

2. Bundesliga, 32. kolo:

Greuther Furth - Heidenheim 0:0

HSV - Osnabruck 1:1

Wehen - Nurnberg 0:6

Potražite više informacija na temu 2. Bundesliga:

Promo

Top Komentari

Penderinos
Pratim ovu trku HSV, Stuttgarta i Heidenheima za prvu ligu i mogu reci da se ne zna ko je gori od goreg. Kao da se takmice ko ce ostati u drugoj ligi. Skoro svako kolo kiksaju
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi