Sjajan meč u Hamburgu: HSV u 93. minuti ostao bez pobjede

2. Bundesliga, 30. kolo

Sjajan meč u Hamburgu: HSV u 93. minuti ostao bez pobjede

Večeras je u Hamburgu, na Volksparkstadionu, odigran meč 30. kola 2. Bundeslige između HSV-a i Holstein Kiela. Viđena je odlična fudbalska predstava, a na kraju je utakmica završena rezultatom 3:3.

Utakmica je dobro počela za goste koji su nakon lijepe akcije i preciznog šuta Muhlinga poveli već u devetoj minuti.

U 16. minuti se trese mreža gola Kiela, ali VAR poništava gol Van Drongelena zbog ofsajda. Ipak, pet minuta kasnije HSV dobija penal, a Hunt pogađa za 1:1.

Nije se dugo čekalo ni na potpuni preokret HSV-a. Igrala se 23. minuta kada su domaći odigrali jednostavnu akciju, a Leibold uposlio Pohjanpala za 2:1.

Nastavilo se i nakon drugog gola HSV-a u dobrom tempu, ali promjene rezultata do odlazak na odmor nije bilo.

Drugo poluvrijeme donosi nova uzbuđenja.

U 64. minuti Iyoha koji se našao na pravom mjestu poravnava rezultat na 2:2, ali samo tri minuta kasnije HSV stiže do novog vodstva. Kinsombi je ubacio, a snažno glavom šutirao Pohjanpalo i pogodio za 3:2.

U finiš meča se ušlo prednošlu domaćih od 3:2 i očekivalo se da će HSV slaviti pobjedu. Međutim, u trećoj minuti sudijske nadoknade odbrana HSV-a zaboravlja Lee Jae-Sunga koji pogađa za konačnih 3:3 i svom timu donosi bod.

Potražite više informacija na temu 2. Bundesliga:

HSV je tako propustio priliku da se bodovno izjednači sa Stuttgartom na drugoj poziciji i sada je treći (pozicija koja vodi u razigravanje za Bundesligu) sa 50 bodova. Kiel je s novim bodom došao do ukupno 39 i nalazi se na devetom mjestu u Cvajti.

Top Komentari

Ivica_Osim8
nista o Todoroviću ne pišete sto nije igrao jbg vas
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi