Nekoliko sumnjivih situacija u San Sebastianu

Real Madrid je novi lider u Španiji!

Edmir Škorić

Nogometaši Real Madrida slavili su u San Sebastianu protiv Real Sociedada s 2:1 u posljednjem meču 30. kola španske La Lige.

Znali su u Madridu da im je ovo jedinstvena prilika da preuzmu tron nakon kiksa Barcelone u Andaluziji protiv Seville (0:0). Gostovanje kod Sociedada očekivano je bilo teško za Kraljeve, ali uspjeli su doći do pobjede i zasjesti na vrh bez obzira što imaju jednak broj bodova kao i Barcelona.

Prvo poluvrijeme nije donijelo puno toga, tek poneka poluprilika, ali nastavak meča omogućio nam je pravo nogometno uživanje i vidjeli smo sve što očekujemo od utakmica visokorangiranih laligaških momčadi.

Real Madrid je poveo u 50. minuti, kada je uz pomoć VAR-a sudac Javier Estrada dosudio penal za goste nakon što je Llorente faulirao Viniciusa, a Sergio Ramos s 11 metara mirno pogodio. Nije baš izgledalo kao penal, no odluka sudije i VAR-a bila je takva kakva jest.

Adnan Januzaj je u 70. minuti sjajnim udarcem postigao gol za 1:1, no dosuđen je ofsajd jer je neko od njegovih saigrača ometao Courtoisa i bio mu najbliže prilikom upućivanja udarca.

Odmah na drugoj strtani Karim Benzema pogađa, a VAR je provjeravao situaciju jer se činilo kao da je Francuz igrao rukom. Ispostavilo se da je to bilo rame, pa je Real stigao do sigurnijih 2:0.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Uzbuđenja se nastavljaju, u 83. minuti Mikel Merino je na sjajan ubačaj ostao sam pred Courtoisom i snažnim udarcem trese mrežu Kraljeva za 2:1, ali ostalo je na tome i pored šest minuta nadoknade.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.