Kada je vidio Asensija da trči Marcelo je umalo zaplakao od sreće

Veliko srce iskusnog Brazilca

Kada je vidio Asensija da trči Marcelo je umalo zaplakao od sreće

Admin Čaušević

Marco Asensio je iza sebe ostavio najteži period u životu. Sjajni fudbaler se oporavio od teške povrede i spreman je za nove velike stvari. 

Asensio se prošlog ljeta teško povredio tokom priprema. Posljednji meč je odigrao prije skoro 330 dana, a vratio se u susretu protiv Valencije.

Za kratko vrijeme pokazao je da je izuzetno talentovan fudbaler. Čim je ušao u igru uspio je zabiti, tačnije trebalo mu je 30 sekundi. Zatim je i asistirao Karimu Benzemi za konačnih 3:0.

Tokom višemjesečnog oporavka od povrede ligamenta snimljen je i dokumentarni film o Asensciju koji zapravo pokazuje koliko velik čovjek je Marcelo.

Marcelo je član Reala duže od deset godina, iskusnom Brazilcu ovaj klub je kao i porodica, a on je posebna i podrška, ali i sportski uzor mladim fudbalerima.

Prvi put kada je počeo trčati nakon duže vremena Asensija je sa tribina gledao Marcelo. Brazilac je osam godina mlađe saigrača bodrio i pozitivnim komentarima dao mu snagu da se što prije oporavi.

"Sjajno dečko. Kakva sreća. Čim te vidim da trčiš uljepšaš mi dan", bodrio je Marcelo španskog fudbalera sa balkona u Realovom trening kampu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

[twitter]https://twitter.com/_AlbertoRM2_/status/1274469030200586241[/twitter]

Vrijeme je pokazalo da je Marcelo odigrao značajnu ulogu tokom oporavka Asensija koji će sigurno biti dodatno oružje Real Madrida u neizvjesnoj završnici La Lige.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

srnan
Ko Muzur kad' Mahiru izadje triling QQ
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi