Stara dama rutinski

Penal Ronalda i majstorija Dybale za važnu pobjedu Juventusa na Renato Dall'Ari

Edmir Škorić

U susretu 27. kola italijanske Serije večeras su snage odmjerili Bologna i Juventus, a slavio je gost iz Torina s 2:0.

Juventus je u Bolognu doputovao s jasnom namjerom da ostvari pobjedu kako bi zadržao prvo mjesto i Stara dama je na gostovanju kod čvrste Bologne ostvarila ulogu favorita i sada drugoplasiranom Laziju pobjegla na četiri boda.

Ronaldo je već u sedmoj minuti probao matirati golmana Bologne, ali nije uspio, a u 17. minuti se obrukao katastrofalno šutiraju iz slobodnog udarca.

No, Portugalac je ipak zatresao mrežu domaćina u 23. minuti, kada je uz VAR intervenciju dosuđen penal za crno-bijele, a Portugalac s 11 metara rijetko kada griješi.

I onda u 38. minuti Paulo Dybala postiže prelijep pogodak za 2:0, što je bio i konačan rezultat ovog duela. Mogao je Dybala do gola i u 40. minuti, ali nije najbolje gađao nakon udarca glavom.

U nastavku je Juventus imao još nekoliko pristojnih prilika, ali je ostalo 2:0, sasvim dovoljno da Torinezi odahnu i da uspješno nastave borbu za Scudetto nakon nekoliko mjeseci pauze zbog pandemije koronavirusa.

Potražite više informacija na temu Serie A:

U narednoj utakmici Juve će ugostiti Lecce, Lazio će gostovati Atalanti i eto Staroj dami možda prilike da napravi dodatnu razliku na tabeli. Dodajmo da je večeras starter kod gostiju bio i bh. reprezentativac Miralem Pjanić, koji je igrao do 70. minute i iščekuje se njegov prelazak u Barcelonu, jer su navodno klubovi konačno postigli dogovor o razmjeni.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.