Arthur ide u Torino, a Pjanić?

Gotovo je! Barcelona prihvatila ponudu Juventusa!

Edmir Škorić

Sky Sports je upravo objavio kako je Juventus postigao konačan dogovor s Barcelonom oko Arthura Mela.

Saga oko Arthura bliži se kraju, a navodno je Barcelona prihvatila ponudu od 80 miliona eura iz Torina za brazilskog reprezentativca, koji je pristao da ode u Torino iako je uporno ponavljao da želi ostati na Nou Campu.

Prema Sky Sportu, 23-godišnjak će zarađivati u Juventusu više nego u Barceloni, a godišnje će mu pripasti oko pet miliona eura. Očekuje se da će Arthur zaigrati večeras protiv Athletica i da će mu to biti posljednji meč u dresu Katalonaca.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Klubovi žele sav posao završiti do 30. juna, a vjeruje se da će na kraju Miralem Pjanić preći u Barceloni. Juventus cijeni Pjanića 70 miliona eura, ali u Barceloni su navodno uvjereni da razlika u cijeni između Arthura i Pjanića treba da bude veća od 10 miliona eura.

Ipak, vjeruje se da će, shodno tome da Arthur ide u Juventus, na kraju i Pjanić krenuti u suprotnom pravcu. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.