Cristiano Ronaldo je sinoć oborio još jedan rekord, iza sebe ostavio Rui Costu

Portugalac s najviše golova u Italiji

Cristiano Ronaldo je sinoć oborio još jedan rekord, iza sebe ostavio Rui Costu

Zvijezda Juventusa Cristiano Ronaldo sinoć je oborila još jedan rekord. 

Napadač torinskog tima postigao je jedan od dva pogotka za Juventus u gostujućoj pobjedi kod Bologne 0:2 u okviru 27. kola Serije A.

To je za bivšeg napadača Real Madrida bio 43. gol u italijanskom šampionatu čime je prestigao Rui Costu i postao Portugalac s najviše golova u Seriji A.

Costa je, igrajući za Fiorentinu i Milan u periodu između 1994. i 2006. godine postigao 42 gola.

Ronaldo je u prvoj sezoni u Juventusu postigao 21 gol u Seriji A, a sinoćnji mu je bio 22. gol ove sezone kojim se zadržao na drugom mjestu liste strijelaca, odmah iza Cire Immobilea.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Inače, Ronaldo je rekordni portugalski strijelac i u Premiershipu te La Ligi. U engleskom šampionatu postigao je 84 gola igrajući za Manchester United, a u španskom 311 u dresu Real Madrida. Što se La Lige tiče, samo je Lionel Messi postigao više golova od njega.

Uprkos ovom rekordu, treba reći da Ronaldo nakon restarta sezone nije u najboljoj formi. Nakon loših partija u Kupu Italije protiv Milana i Napolija ni sinoć nije briljirao, a pogodak koji je postigao dao je s bijele tačke. Dakle, nakon 270 minuta igre u restartu sezone još je bez gola iz igre.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

prka
Bravo kosica..
1 1
miki30
Imate li podatak koliko je penala od tog ukupnog skora opuco
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi