Penal Ronalda i majstorija Dybale za važnu pobjedu Juventusa na Renato Dall'Ari

Stara dama rutinski

Penal Ronalda i majstorija Dybale za važnu pobjedu Juventusa na Renato Dall'Ari

Edmir Škorić

U susretu 27. kola italijanske Serije večeras su snage odmjerili Bologna i Juventus, a slavio je gost iz Torina s 2:0.

Juventus je u Bolognu doputovao s jasnom namjerom da ostvari pobjedu kako bi zadržao prvo mjesto i Stara dama je na gostovanju kod čvrste Bologne ostvarila ulogu favorita i sada drugoplasiranom Laziju pobjegla na četiri boda.

Ronaldo je već u sedmoj minuti probao matirati golmana Bologne, ali nije uspio, a u 17. minuti se obrukao katastrofalno šutiraju iz slobodnog udarca.

No, Portugalac je ipak zatresao mrežu domaćina u 23. minuti, kada je uz VAR intervenciju dosuđen penal za crno-bijele, a Portugalac s 11 metara rijetko kada griješi.

I onda u 38. minuti Paulo Dybala postiže prelijep pogodak za 2:0, što je bio i konačan rezultat ovog duela. Mogao je Dybala do gola i u 40. minuti, ali nije najbolje gađao nakon udarca glavom.

U nastavku je Juventus imao još nekoliko pristojnih prilika, ali je ostalo 2:0, sasvim dovoljno da Torinezi odahnu i da uspješno nastave borbu za Scudetto nakon nekoliko mjeseci pauze zbog pandemije koronavirusa.

Potražite više informacija na temu Serie A:

U narednoj utakmici Juve će ugostiti Lecce, Lazio će gostovati Atalanti i eto Staroj dami možda prilike da napravi dodatnu razliku na tabeli. Dodajmo da je večeras starter kod gostiju bio i bh. reprezentativac Miralem Pjanić, koji je igrao do 70. minute i iščekuje se njegov prelazak u Barcelonu, jer su navodno klubovi konačno postigli dogovor o razmjeni.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

miki30
Kae 20 i kusur golova ove sezone, pa od toga nekih 15, 16 penala. To je taj Penaldo. A slobodnjake matereri prepusti nekom drugom, bolje da ih Buffon izvodi, od 40 bi makar jedan uspio pogoditi.
9 7
Laola
Dok je sudija biće i penala za Juventus. Stara poslovica iz Italije tako kaže
4 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi