Čini se da je sve završeno

Koliko će zarađivati: Španci objavili detalje ugovora koji će Pjanić potpisati s Barcelonom

Endin Čaušević

Španski mediji danas su objavili da je dolazak Miralema Pjanića u Barcelonu završena stvar i da bi sve moglo biti ozvaničeno već sutra.

Juventus i Barcelona konačno su nakon dva mjeseca uspjeli postići dogovor oko razmjene igrača u koju će pored Pjanića biti uključen još Arthur Melo. Brazilac je odbijao da ide u Juventus, ali se predomislio i poručio je da protiv tog transfera nema ništa.

Klubovi su dogovorili da Pjanić ide u Barcu, a Arthur u Juventus i uz to će Stara dama platiti još oko deset miliona eura za Brazilca koji je na tržištu nešto skuplji od bh. reprezentativca.

Danas je objavljeno da će Arthur potpisati s Juventusom petogodišnji ugovor i da će po sezoni zarađivati 5.5 miliona eura. Španski Onda Cero otkrio je večeras i detalje Pjanićevog ugovora.

Oni tvrde da će bh. veznjak s Barcelonom potpisati saradnju na četiri sezone, te da će godišnje inkasirati 7.5 miliona eura što je znatno više nego što je Arthur zaraživao na Camp Nou.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Također, isti mediji objavio je večeras da će ova razmjena igrača biti ozvaničena već sutra.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.