Aubameyang napušta Arsenal, ali ponudu Juventusa baš i nije mogao očekivati

Nezadovoljan na Emiratesu

Aubameyang napušta Arsenal, ali ponudu Juventusa baš i nije mogao očekivati

E. Čaušević

Pierre-Emerick Aubameyang će na kraju ove sezone najvjerovatnije napustiti Arsenal.

Aubameyang je u Arsenal stigao iz Borussije Dortmund početkom 2018.godine, ali se ispostavilo da nije baš napravio potez koji je očekivao. Gabonac želi da igra u klubu koji se takmiči za trofeje i igra Ligu prvaka što u Arsenalu prethodnih godina nije slučaj.

Zbog toga se sve više piše o tome da će ovaj 31-godišnjak na ljeto napustiti Topnike jer je odbio produžiti saradnju. Aubameyang ima ugovor na još godinu dana i Arsenal je spreman da ga proda kako on narednog ljeta ne bi otišao besplatno.

Aubameyang se povezivao s mnogim klubovima prethodnih sedmica, a sada se uveliko piše o tome da postoje velike šanse da svoju karijeru nastavi u dresu Juventusa.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Stara dama želi dovesti napadača koji će biti pomoć Cristianu Ronaldu, ali i popuniti mjesto u napadu jer će Gonzalo Higuain sigurno napustiti klub iz Torina ovog ljeta.

Sigurno je da Auba nema ništa protiv odlaska u Juventus, no koliko će Arsenal tražiti novca za njega će diktirati sve oko ovog transfera.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi