Liga petice: Koji klubovi imaju najviše titula?

Redsi stižu Manchester, ali Real, Juventus i Bayern djeluju nedostižno

Edmir Škorić

Nogometaši Liverpoola osvojili su 19. naslov prvaka Engleske i sada su na titulu od najtrofejnijeg tima u zemlji, Manchester Uniteda, koji ima 20 titula.

Redsi su na titulu čekali čak 30 godina, jer su posljednji put prvaci Engleske bili još 1990. godine. U međuvremenu, United je 20. titulu osvojio 2013. godine i on već sedam godina nema naslova.

Dvocifren broj titula u Engleskoj ima još jedino Arsenal (13), dok je Everton osvojio devet, Aston Villa sedam, a Sunderland, Manchester City i Chelsea po šest. Po četiri titule imaju Sheffield Wednesday, Newcastle, dok su po tri puta prvaci bili Wolverhampton, Leeds, Huddersfield. Blackburn.

Tottenham, Burnley, Derby, Portsmouth i Preston North End osvajali su po dva naslova. Leicester, Nottingham Forest, Ipswich, WBA i Sheffield United imaju po jednu titulu.

1. Manchester United 20
2. Liverpool 19
3. Aresnal 13
4. Everton 9
5. Aston Villa 7
6. Sunderland 6
7. Manchetser City 6
8. Chelsea 6
9. Sheffield Wed. 4
10. Newcastle 4

Najtrofejniji njemački klub je Bayern sa 30 titula Bundeslige, dok je Nurnberg osvojio devet, Borussia Dortmund osam, Schalke sedam, HSV šest, a Stuttgart i Borussia M. po pet titula.

Što se Italije tiče, Juve je ubjedljivo najtrofejniji sa 35 naslova Scudetta, Milan i Inter imaju po 18, Genoa 9, Torino, Bologna i Pro Vercelli po sedam, Roma 3, a po 2 su osvojili Napoli, Lazio i Fiorentina.

Potražite više informacija na temu Premier league:

U Francuskoj St. Etienne je osvojio 10, a Marseille, PSG po devet titula. Osam titula imaju Monaco i Nantes, Lyon sedam, a Bordeaux, Reims, Roubaix po šest.

U Španiji je Real Madrid osvojio 33 naslova La Lige, Barcelona 26, a Atletico Madrid 10. Athletic Bilbao ima osam, Valencia šest, Real Sociedad dva i po jednom su prvaci bili Deportivo, Sevilla i Betis.

1. Juventus 35
2. Real Madrid 33
3. Bayern 30
4. Manchester U. 20
5. St. Etienne 10
Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.