Kloppov prvi sastav Liverpooola iz 2015. godine: Samo dva igrača su ostala...

Nijemac je promijenio gotovo sve

Kloppov prvi sastav Liverpooola iz 2015. godine: Samo dva igrača su ostala...

Njemački trener Jurgen Klopp nakon četiri i polg godine u Liverpoolu uspio je da osvoji sve bitnije trofeje. 

Navijači Redsa već sada slave Kloppa kao trenera koji im je donio mnogo sreće, ali nije sve izgledalo tako bojno kada je Nijemac stigao u klub u oktobru 2015. godine.

Tada je zatekao jednu, realno gledajući, prosječnu momčad što najbolje pokazuje i prvi sastav kojeg je odabrao. Nijemac je iskoristio ono najbolje što je imao u tom trenutku a u odnosu na današnji sastav taj djeluje jako skromno.

Na golu je u tom susretu protiv Tottenhama bio Simon Mignolet, u odbrani su s desna na lijevo igrali Clyne, Škrtel, Sakho i Moreno. Zadnju vezu činili su Emre Can i Lucas Leiva, a ispred njih bio je Philippe Coutinho. Po krilima su bili Lallana i Milner, a u vrhu napada Origi.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ako ova imena usporedimo s Alissonom Beckerom, Virgilom van Dijkom, Mohamedom Salahom, Sadiom Maneom i ostalim zvijezdama onda možemo jasno vidjeti kakav je posao napravio Jurgen Klopp na transfer tržištu.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

kajzerfrancbekenbauer
Cestitam na zasluzeno osvojenoj tituli,svaka cast. Great job.
2 1
Adnanos
Stvar je u tome da vecina danasnji igraca su dozivili totalnu afirmaciju u Liverpoolu. Nisi kupovali vec gotove igrace (superzvijezde).
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi