Ostaje do zime u Zrinjskom

Horkaš sretan što ostaje: Bit će borba za 'jedinicu'

Dinko Horkaš će i naredne sezone stajati na golu HŠK Zrinjski.

Po završetku sezone Horkašu je istekla posudba i vratio se u Dinamo, no kako na Maksimiru nije u najužim planovima, odlučeno je da barem još šest mjeseci bude u BiH.

Horkaš se već stavio na raspolaganje Mladenu Žižoviću i pun motiva dočekuje ndolazeće izazove.

"Sigurno da sam sretan što sam produžio posudbu na još šest mjeseci. Zahvalan sam klubu i stručnom štabu što su mi dali šansu, a na meni je da radim naporno i da se izborim za svoje mjesto", kazao je Horkaš u razgovoru za klupsku televiziju.

Svjestan je da nema zagarantovano mjesto u prvoj postavi.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Jaka je konkurencija u Soldi i Vojinu, vratio se i Brkić nakon povrede, tako da će biti borba. Svako gleda na sebe i želi se izboriti za 'jedinicu'. Radit ćemo svi kako bismo se nametnuli", ističe Horkaš i potom se osvrće na očekivanja.

"Očekivanja su velika što se tiče prvenstva i kupa, što i priliči ekipi kao što je Zrinjski. Što se Evrope tiče, idemo utakmicu po utakmicu i nadamo se da će nas pomaziti sreća u žrijebu", riječi su Horkaša.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.