EPA

Iza njega je sjajna karijera

Njemačka legenda se sutra oprašta na bizaran način

Sutrašnja utakmica protiv Darmstadta za bivšeg njemačkog reprezentativca Marija Gomeza će vjerovatno biti posljednja u karijeri.

Gomez se u januaru 2018. godine nakon avantura u Bayernu, Fiorentini, Bešiktašu i Wolfsburgu vratio 'kući', a poslije više od 200 utakmica i 109 golova u dresu Švaba napušta Stuttgart.

Namjeravali su u Stuttgartu svojoj legendi napraviti spektakularan oproštaj, ali zbog pandemije koronavirusa na kraju će se Gomez oprostiti na bizaran način - pred praznim tribinama.

"Šteta je što se igrač s takvom karijerom ne može oprostiti pred punim stadionom", rekao je sportski direktor Stuttgarta Sven Mislintat.

Zbog takvog oproštaja žali i bivši trener Stuttgarta Felix Magatha koji je Gomeza označio jednim od najboljih napadača ikada koji su igrali u Bundesligi.

"Završiti karijeru promocijom u Bundesligu možda i nije tako loše", izjavio je Magath koji je 2004. godine dao priliku Gomezu da debituje kao profesionalni fudbaler.

Potražite više informacija na temu 2. Bundesliga:

Gomez se može pohvaliti mnoštvom ostvarenja, kako onih invidualnih, tako i onih timskih. Igrajući za Stuttgart i Bayern osvojio je tri naslova prvaka Njemačke, bio je prvak sa Bešiktašom, a u sezoni 2012/2013. podigao je i trofej Lige šampiona.

U proteklom periodu bilo je glasina da Gomeza želi nekoliko klubova iz MLS-a. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.