Nestvarno je blaga riječ za promašaj iz Njemačke: Prazan gol, nigdje nikoga, idealna pozicija...

Fudbaler Osnabrucka se obrukao

Nestvarno je blaga riječ za promašaj iz Njemačke: Prazan gol, nigdje nikoga, idealna pozicija...

A. Čaušević

Riječ "nestvarno" je definitivno preblaga za promašaj napadača Osnabruka, Benjamina Girtha protiv Stuttgarta. 

Igrala se 40. minuta kada su gosti poslije lijepe kombinacije izašli pred golmana popularnih Švaba, ali iz idealne situacije nisu uspjeli postići gol.

Nesebični Niklas Schmidt je odlučio da uposli Girtha koji bio sam i neometan, dobio je savršenu loptu koju je trebao "samo" da pospremi u praznu mrežu.

Međutim, čini se da nekada nije lako pogoditi ni na prazan gol sa desetak metara. U ovom slučaju Girth je pogodio stativu i definitivno se obrukao.

Potražite više informacija na temu 2. Bundesliga:

Inače, Girth je u igru ušao desetak minuta ranije kada je zamijenio povrijeđenog Etiennea Amenyida. Možda je i ova situacija odgovor na pitanje zašto sjedi na klupi.

Top Komentari

pero98
Uzor mu je Ilija Sivonjic.
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti