Novi dan, novi klub: Demirović mijenja legendu, predvodio bi velikana u eliti

Mnogo špekulacija o Demiroviću

Novi dan, novi klub: Demirović mijenja legendu, predvodio bi velikana u eliti

A. Čaušević

Dobre partije na terenu bude interes sve većeg broja klubova. Posebno je to slučaj sa mladim napadačima pogotovo ako su standardni i konstantno postižu golove.

To je ono što ove sezone odlično radi Ermedin Demirović. Dolazak na posudbu u St. Gallen za bh. fudbalera ispostavio se kao puni pogodak. Na 16 ligaških mečeva zabio je devet golova.

Demirović se svakodnevno povezuje s raznim klubovima. S obzirom na broj zaintersovanih ovaj 22-godišnjak može poprimiti i epitet najtraženijeg bh. fudbalera.

Od ranije se spominju Metz, St. Etienne, Sampdorija, Freiburg, Bayer Leverkusen, RB Leipzig, a od danas je to i Stuttgart.

Nekadašnji prvak Njemačke je blizu povratka u Bundesligu, a za narednu sezonu želi osvježiti napad jer je legendarni Mario Gomez pri kraju karijere.

Potražite više informacija na temu 2. Bundesliga:

Demirović bi u redovima popularnih Švaba trebao zamijeniti upravo Gomeza, međutim dovođenje bh. napadača uopšte neće biti jednostavno.

Kako sada stvari stoje Demorović će sigurno sezonu završiti u St. Gallenu, nakon čega mu slijedi povratak u Alaves. Poslije toga Španci će donijeti konačnu odluku kako unovčiti sjajnog golgetera.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi