Mladi bh. košarkaš odlazi?

Spars Realway dobio ponudu za Kamenjaša

Košarkaški reprezentativac BiH Kenan Kamenjaš mogao bi napustiti OKK Spars Realway.

Kamenjaš je za sarajevski tim pružao odlične partije u protekloj sezoni ABA 2 lige, bio je možda i najdominantniji igrač na svojoj poziciji u čitavoj ligi, a to nije prošlo nezapaženo.

Osim što ga je u svoju agenciju 'ubacio' najmoćniji menadžer u Evropi Miško Ražnatović, sada su se pojavile informacije da bi mladi Kamenjaš karijeru mogao nastaviti u Srbiji.

Za njegove usluge su zainteresovani čelnici Borca iz Čačka. Ovaj klub je po prvi put ušao u najjaču regionalnu ligu i potrebna su mu pojačanja za izazove u sljedećoj sezoni, a na listi želja je i 20-godišnji Kamenjaš.

Portal Morava.info piše kako su Predrag Pantović i Marko Ivanović ispred Borca već boravili u Sarajevu kako bi sa rukovodstvom Spars Realwayja pregovarali o eventualnom transferu.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

"Sam igrač je raspoložen da dođe u Čačak, pa je ostalo samo da klub da zeleno svjetlo za ovaj transfer", navodi se.

Navodno pregovori trenutno ne idu najbolje jer, kako se navodi, Spars Realway insistira na obeštećenju za koje u Borcu smatraju da nije realno.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.