Promjene u ABA i ABA 2 ligi: Ko će nastupiti, šta čeka bh. predstavnike?

Nadamo se da će igrati bitnu ulogu u novoj sezoni

Promjene u ABA i ABA 2 ligi: Ko će nastupiti, šta čeka bh. predstavnike? · Saznajemo

S. Mlaćo

Pandemija koronavirusa prekinula je i košarkaška takmičenja, pa klubovi u ABA i ABA 2 ligi već počinju sa pripremama za novu sezonu.

Jasno je da će biti veoma uzbudljivo, a poznato je da je ABA liga okončana bez prvaka, te nema ni ispadanja.

Novi članovi su Borac iz Čačka i Split, dok SportSport.ba iz dobro obaviještenih izvora saznaje da će u ABA ligi naredne sezone nastupati i trećeplasirana momčad iz protekle sezone ABA 2 lige MZT Skopje.

Naime, momčad Primorske je bankrotirala i otvoren je prostor za MZT Skopje.

Kada je ABA 2 liga u pitanju, i tu će biti promjena prema našim saznanjima.

Liga će prema svemu sudeći brojati deset klubova, a na Skupštini ABA lige je prije par dana izglasano da se svaka pozivnica za ABA 2 ligu mora platiti 50 hiljada eura. Te dvije pozivnice će dobiti dva crnogorska kluba: Studentski Centar i Podgorica, a ekipa Rogaške je zbog finansijskih problema odustala od takmičenja.

Crnogorci su to vjerovatno planski odmah i iskoristili.

U ABA 2 ligi bi tako u novoj sezoni nastupali: Helios, Gorica, Široki, Spars Realway, Sutjeska, Lovćen, Studentski Centar, Podgorica, Sloboda Užice i Zlatibor.

Saznajemo da je dopis da dobije pozivnicu poslala i KK Bosna Royal, no od toga nema ništa.

Potražite više informacija na temu ABA liga 2:

Ono što je onima koji prate ligu i dobro poznaju klubove i njihove kvalitete vidljivo, jeste da će liga biti nikada slabija po kvaliteti, te da će to svakako biti i prilika za dva bh. predstavnika OKK Spars Realway i HKK Široki da se domognu vrhu, odnosno mjesta koja vode u ABA ligu gdje se već nalazi Igokea.

Nadamo se da će tako i biti, te da će se naša dva predstavnika mnogo toga pitati u novoj sezoni ABA 2 lige.

Top Komentari

Milos1312
Sloboda koja je posljednjih 6,7 kola igrala najbolju kosarku, Mejdan bio najposjeceniji, na terenu sa Mulom izborili opstanak... ove godine nece igrati Aba2 ligu!?!?!? Ko je ovdje lud ba, fuj. Zasto se klubovi u sezoni bore, ako ce sljedece sezone biti novih 10 pozivnica, kako se njima digne qurac...
3 0
senad035
Pa jaca ova naša bh liga od aba 2, pogledajte samo klubove u aba 2, trebale bi cak 4 crnogorske ekipe igrat
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi