Kalou najveće ime koje odlazi

Dan nakon okončanja Bundeslige Hertha se razišla sa petoricom igrača

Berlinska Hertha se dan nakon okončanja Bundeslige rastala sa petoricom igrača i to potvrdila preko Twittera. 

Najveće ime koje napušta Herthu ovog ljeta je Salomon Kalou. On je prekrižen od strane kluba nakon afere s video snimkom iz svlačionice nekoliko dana prije povratka Bundeslige poslije Covid19 pauze.

Nekadašnji reprezentativac Obale Slonovače u Berlinu je proveo šest godina, a sada će morati potražiti novu sredinu.

Osim njega, klub je potvrdio odlaske Thjomasa Krafta, Alexandera Essweina, Mariusa Wolfa i Marka Grujića. Posljednja trojica vraćaju se u Stuttgart, Dortmund i Liverpool jer su u Berlinu bili samo na posudbama.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Podsjetimo, još uvijek je upitna i sudbina bh. napadača Vedada Ibiševića u ovom klubu. Vedi ovog ljeta ističe ugovor i još uvijek nije poznato da li odlazi ili ostaje.

Hertha je sezonu završila na 10. poziciji sa 41 osvojenim bodom.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.