Je li se Ibišević danas oprostio od Herthe? "Ne mogu sam sebi produžiti ugovor"

Slobodan za nekoliko dana

Je li se Ibišević danas oprostio od Herthe? "Ne mogu sam sebi produžiti ugovor"

A. Čaušević

Vedad Ibišević je još jednu sezonu u Bundesligi završio pogotkom. Bh. napadač je zabio u porazu Herthe na gostovanju kod Borussije Moenchengladbach sa 2:1. 

Ibiševiću koji je pružao odlične partije nakon nastavka sezone u Njemačkoj ugovor ističe za nekoliko dana i vrlo je moguće da je danas odigrao svoj posljednji meč u dresu berlinske Stare dame.

U izjavi poslije utakmice trener Bruno Labbadia je kazao kako će uskoro biti održani pregovori s 35-godišnjim fudbalerom.

"Sjest ćemo i razgovarati s njim. Veoma smo otvoreni. Zabio je dosta golova za mene u Stuttgartu. Ali je i pitanje gdje želimo ići", kazao je Labbadia.

Na drugoj strani Ibšević je poručio da ne može sam sebi produžiti ugovor i te da se njegovo mišljenje već zna.

"Ne znam hoću li ostati u Herthi. Ne mogu sam sebi obnoviti ugovor. Već sam govorio i ljudi znaju kakvo je moje mišljenje", rekao je nekadašnji reprezentativac BiH.

Od dolaska u Herthu 2016. godine Ibišević je za ovaj klub odigrao 158 utakmica, postigao 54 gola i upisao 22 asistencije. U sezoni 2019/20 strijelac je bio sedam puta u ligi te dva puta u kupu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi