Legende produžile saradnju

Dok se čeka potvrda razmjene s Barcelonom, Juventus "završio" dva važna potpisa · Zvanično

Dok se i u Torinu iškekuje ozvaničenje razmjene s Barcelonom u kojoj će na Allianz stadion stići Arthur, a put Katalonije otići Miralem Pjanić - Stara dama je danas produžila saradnju sa svoje dvije legende.

Naime, danas je Juventus saopštio da su stub odbrane Giorgio Chiellini (35) i golman Gianluigi Buffon (42) potpisali ugovore koji će ih u dresu Stare dame zadržati barem po još jednu sezonu.

Dakle, Chiallini i Buffon bi u Juventusu trebali ostati do ljeta 2021. godine.

Gianluigi Buffon je apsolutna legenda Juventusa, kojeg je, istina, napustio prije dvije godine i otišao u PSG. Ipak, iz PSG-a se ljetos vratio i tada potpisao do 30.6.2020. Danas pak stiže potvrda da će nakon novog potpisa, Buffon mrežu Juventusa čuvati još godinu dana.

Potražite više informacija na temu Serie A:

I Chiellini spada u red najvećih legendi Juventusa. 35-godišnji štoper je u redovima Stare dame još od davne 2005. godine. U posljednje vrijeme se mučio sa teškom povredom, ali u Torinu i dalje računaju na njegove usluge o čemu govori i današnje produženje saradnje.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.