Njegov status nikome nije jasan

Za šest godina u Interu ima nula nastupa i dva crvena kartona, a zarađuje odličnu platu

E. Čaušević

Italijanski golman Tommaso Berni došao je u centar pažnje nakon što je dobio crveni karton na meču Parme i Intera.

Berni je u Inter stigao još na ljeto 2014. godine iz Torina i nevjerovatno je da u prethodnih šest godina nije upisao niti jedan jedini nastup u dresu kluba s Meazze, te od dolaska ima ulogu trećeg golmana.

Ovaj 37-godišnjak našao se u centru pažnje jer je dobio novi crveni karton u ovoj sezoni, a da uopšte nije ni igrao. Za Bernija je ovo drugi crveni karton zbog prigovora s klupe i nevjerovatno je da ima više kartona nego nastupa u šest godina koliko je u Interu.

Calciomercato jutros je otkrio da Berni u Interu zarađuje godišnje oko 200.000 eura što je fantastična cifra s obzirom da gotovo ništa ne radi.

Potražite više informacija na temu Serie A:

On šest godina trenira s ekipom i očito je zadužen za atmosferu u svlačionici jer nema nekog drugog objašnjenja zašto ga Inter čuva šest godina, a jasno je da na njega ne računaju.

No, i tome će uskoro doći kraj jer Berniju na kraju sezone ističe ugovor i kako stvari stoje završit će karijeru.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.