Kraj sezone

Joel Matip doživio tešku povredu u najboljem mogućem trenutku

Njemački fudbaler Joel Matip doživio je nešto težu povredu stopala. 

Štoper Liverpoola zbog iste propustit će kompletan ostatak sezone. On je to potvrdio u razgovoru za klupski sajt.

"Ove sezone se neću vraćati na teren, a što se tiče naredne sezone, nadam se da ću od početka biti prava pomoć ekipi", kazao je 28-godišnjak.

Matip se inače povrijedio protiv Evertona prije nekoliko dana, a u međuvremenu je propustio utakmicu protiv Crystal Palacea. Osim tog meča, do kraja sezone propustit će preostalih sedam susreta.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Iako je to malo čudno za reći, Matip nije mogao odabrati bolji trenutak za težu povredu obzirom da je Liverpool i matematički osigurao titulu prvaka Engleske, a druga takmičenja je još ranije okončao.

Nijemac je ove sezone ukupno odigrao 13 utakmica i postigao dva gola.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.