Liverpool ponudu za Koulibalyja pojačao Lovrenom

Da li će Napoli pristati?

Liverpool ponudu za Koulibalyja pojačao Lovrenom

Novi šampion Engleske, Liverpool, je ozbiljno zagrizao za sjajnog štopera Napolija Kalidoua Koulibalyja.


Kloppov Liverpool je poznat po ofanzivnoj, brzoj i lepršavoj igri, ali je Nijemcu jasno da bez snažne odbrane sve pada u vodu.

Redsi već imaju sjajnu zadnju liniju, predvođenu Virgilom Van Dijkom. Međutim, Liverpool fantastičnom Holnanđaninu želi pridružiti još jednog vrhunskog štopera - Koulibalyja.

Nedavno su se pojavile glasine da je Liverpool već uputio prvu ponudu Napoliju, vrijednu 60 miliona eura, ali da je prvi čovjek italijanskog kluba, Aurelio De Laurentiis, istu odbio.

Napoli i dalje insistira na stotinjak miliona eura da bi se rastao sa Koulibalyjem, što je 40 miliona eura više od prve Liverpoolove ponude.

Sada međutim iz Italije stižu špekulacije da je nova ponuda Redsa stigla i da je u odnosu na prvu "jača" za Dejana Lovrena, 30-godišnjeg štopera.

Lovren u Liverpoolu ima sve manju minutažu, pa su ga Redsi spremni iskoristiti u transfer paketu. Ipak, pitanje je želi li Napoli iskusnog Hrvata.

Jedno je sigurno, ako uspije dovesti Koulibayja u svoje redove, Liverpool će imati jedan od najjačih, ako ne i najjači štoperski tandem u svijetu fudbala.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Treba podsjetiti i da se za Koulibayja i dalje interesuju i Manchester City, Manchester United...

Navodno su manchesterski rivali već nudili po 80 miliona eura za Koulibalyja, ali to nije bilo dovoljno da se De Laurentiis pozdravi sa Senegalcem.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

ryan.giggs
Šta ima 100 mil evra? I onda prije korone niko nije htio da kešira tu cifru. A tek nakon korone. Transfermarkt veli 56. Dosta.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi