Šal Rome oko vrata

Roma objavila staru Džekinu fotografiju na kojoj je imao 15 godina: Sudbina, šta bi drugo bilo?

Edmir Škorić

Na Twitter profilu Rome objavljena je fotografija Edina Džeke kada je imao samo 15 godina i uz nju aktuelna fotografija Dijamanta u dresu Rome.

Džeko je već godinama ključni igrač Rome, kapiten i glavna zvijezda rimskog kluba, a uz toi i prvi strijelac. Na Olimpicu obožavaju bh. reprezentativca, a Roma je pronašla fotografiju koja datira iz davne prošlosti.

Na njoj Edin 15-godišnjak u društvu svojih prijatelja, a oko vrata mu - šal Rome. Tada, uvjereni smo, nije ni pomislio da bi jednog dana mogao da bude ikona jednog takvog kluba, ali velikom upornošću u životu ostvario je snove.

Igrao je, uostalom, za klubove kao što su Željezničar, Teplice, Wolfsburg, Manchester City, a za Bosance i Hercegovce je godinama unazad nešto najsvetije zbog golova i igara u dresu nacionalnog tima.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.