Conteov savršen napadački trio treba još samo Edina Džeku

Inter će ga pokušati dovesti

Conteov savršen napadački trio treba još samo Edina Džeku

E. Škorić

Menadžer Intera Antonio Conte neće se ustručavati zatražiti od uprave kluba da potpiše kapitena Rome Edina Džeku, navodi se u izvješću Calciomercata.

Conte želi da Džeko upotpuni njegov napadački trio iz snova koji bi se sastojao od igrača reprezentacije Bosne i Hercegovine, Romelua Lukakua i Lautara Martineza, koji je bio na pragu prelaska u Barcelonu, ali očito će ostati na Giuseppe Meazzi i naredne sezone.

Inter bi bio još bliže Džeki ukoliko Roma ne izbori plasman u Ligu prvaka, a sve je izvjesnije da neće po trenutnom stanju na tabeli, mada ipak treba imati na umu da Vučica sprema Edinu novi ugovor do 2023. godine i veću platu - oko šest miliona eura godišnje.

Nerazzurri su pokazali interes za potpisivanje bivšeg igrača Manchester Cityja prošlog ljeta, ali dugo se sve odvijalo i na kraju je Džeko prihvatio novi ugovor na Olimpicu i odlučio da ostane u Rimu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ove sezone 34-godišnji napadča je u 34 nastupa u svim takmičenjima postigao 17 golova uz devet asistencija.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

tuanzebe
jest naš,ali puni 34-35 godina kolik oveć,a ovi zalijepili za njega kao da ne mogu dovesti mladjeg napdača jbt
1 4
mer12
Nece Edin nigdje,a Roma mjenja vlasnistvo do kraja sezone...pola igraca na transfer listi nije ni cudo sto se ne trude
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti