Mladi reprezentativac BiH napušta Zvezdu

Stefan Santrač bira između Premijer lige BiH i Superlige Srbije · Saznajemo

Midhat Šljivak

Omladinski reprezentativac Bosne i Hercegovine i član Crvene zvezde, Stefan Santrač, odlučio je napustiti redove beogradskog velikana.

Ovaj 20-godišnji vezni fudbaler već godinama je član crveno-bijelih, ali došlo je vrijeme za rastanak. Santrač u budućnosti želi igrati u Superligi ili Premijer ligi BiH i tako napraviti iskorak u karijeri.

"U Crvenoj zvezdi sam već sedam i po godina. Prošao sam sve omladinske kategorije ovog kluba, kao i reprezentacije Bosne i Hercegovine. Protekle dvije sezone sam igrao seniorski fudbal u B timu u Prvoj ligi Srbije. Smatram da je došlo vrijeme za promjenu sredine i mislim da je vrijeme da igram u Superligi Srbije ili Premijer ligi BiH", rekao je Santrač za SportSport.ba.

Ponuda mladi veznjak ima i iz Srbije, ali i iz BiH. Imena su konkretna.

"Rekao sam upravi Zvezde da želim ići, iako imam još dvije godine ugovora. Odmah su počele da stižu iz ponude. Konkretno, u Srbiji pregovaram sa Voždovcem i Čukaričkim, a što se tiče Premijer lige BiH, rečeno mi je iz kluba da se ozbiljno interesuje FK Tuzla City. S njima sam već pregovarao zimus. Ima tu još nekoliko 'manjih' imena", istakao je Santrač i zaključio je:

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Obje lige su imi interesantne. U Srbiji sam već dugo i ostavio sam neki trag, a u BiH sam ipak bliže oku selektora mlade reprezentacije. Volio bih igrati u klubu koji ima jasne i velike ambicije".

Santrač je pored B tima Zvezde igrao i kao posuđen igrač u ekipi Grafičara. Protekle sezone je u Prvoj ligi Srbije odigrao 17 utakmica i upisao je tri asistencije.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.