Da li se i ovaj kazneni udarac trebao ponoviti?

VAR u Barceloni sinoć očito nije bio u funkciji: Sudija poništio prvi penal, a onda oštetio domaće

Endin Čaušević

Fudbaleri Barcelone sinoć su igrali derbi protiv Atletico Madrida koji je na kraju završen rezultatom 2:2.

Barci je trebala pobjeda u ovom duelu kako bi zadržala korak za Real Madridom i šansama da odbrane titulu. No, katalonski klub je ponovo kiksao i nije uspio da savlada Atletico.

No, meč na Camp Nou obilježile su sudijske odluke. Glavni sudija Hernandez je svirao u drugom dijelu diskutabilne penale za oba tima, a svojim odlukama nije se proslavio ni u prvom poluvremenu.

Hernandez se u centru pažnje našao u 17. minuti kada je svirao penal za goste. Prvi penal Ter Stegen je odbranio Diegu Costi, ali je sudija tražio da se udarac ponovo jer je golman Barce ranije izašao s linije.

Drugi penal izveo je Saul i pogodio je za 1:1, ali čini se da je i ovaj trebao biti poništen. Naime, jedan od igrača Atletica je utrčao u kazneni prostor prije nego što je penal izveden, no iz VAR sobe nisu signalizirali da se i ovaj put penal mora ponoviti.

Potražite više informacija na temu La Liga:

To je izazvalo veliki bijes navijača katalonskog kluba, a fotografija ovog spornog trenutka kruži društvenim mrežama.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.