Ostaje u fudbalu

Bivši igrač Zrinjskog završio karijeru, već ima novi posao

Bivši fudbaler Zrinjskog Marko Bencun u 27. godini ulazi u trenerske vode.

Bencun je u februaru nakon dvije godine provedene u Zrinjskom otišao u Neretvu iz Metkovića, no zbog povreda i brojnih operacija koje su ga pratile kroz karijeru odlučio je da okači kopačke o klin.

Iako se oprašta od aktivnog igranja, Bencun ostaje u fudbalu s obzirom da se odlučio okrenuti trenerskom pozivu i školovanju kroz N/FSBiH.

Za početak kreće s radom u Brotnju iz Čitluka gdje će biti voditelj škole fudbala, gdje inače kao trener radio i njegov brat Mario.

"Dolaskom Bencuna na mjesto voditelja škole je veliko pojačanje za naš klub i zasigurno očekujemo još veće poboljšanje rada škole na svim razinama, a poseban akcent ćemo staviti na infrastrukturne uvjete", kažu iz Brotnja.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Jug:

I Markov pokojni otac Ivan je bio vezan za Brotnjo. Tačnije, bio je direktor dok je klub živio svoje zlatne dane i bio prvak BiH.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.