Legendarni Englez

Na današnji dan prije 17 godina Beckham potpisao za Real i kompletirao 'Los Galacticose'

Na današnji dan prije punih 17 godina Real Madrid je u prostorijama kluba predstavio Davida Beckhama. 

Bio je to jedan od najvećih transfera u to vrijeme, ali i do dana današnjeg obzirom da je legendarni Becks u svijetu fudbala ostavio tako veliki trag da neće biti izbrisan ni u desetljećima koji dolaze.

Beckham je inače u to vrijeme u Real stigao iz Manchester Uniteda za 37,5 miliona eura.

Za kraljevski klub upisao je čak 159 utakmica u naredne četiri sezone te je postigao 20 golova uz 51 asistenciju. Što se tiče titula, osvojio je La Ligu i Super kup.

Ostat će upamćeno da je bio član Los Galacticosa i da je igrao u timu skupa sa Zinedinom Zidanom, Ronaldom, Luisom Figom, Michaelom Owenom, Raulom, Robertom Carlosom...

Potražite više informacija na temu La Liga:

Inače, iz Reala je otišao 2007. godine, a poslije je igrao za LA Galaxy, Milan i PSG u čijem dresu se i oprostio 2013. godine.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.