Najskuplji Balkanci svih vremena: Miralem Pjanić izjednačio rekord Luke Jovića!

Transferom u Barcelonu

Najskuplji Balkanci svih vremena: Miralem Pjanić izjednačio rekord Luke Jovića!

Bosanskohercegovački fudbaler Miralem Pjanić ovog ljeta napravio je transfer karijere jer je dres Juventusa zamijenio dresom Barcelone. 

Time je Mire ispunio svoju veliku želju, ali i izjednačio balkanski rekord kada je u pitanju visina obeštećenja.

Pretohdno je rekord držao Luka Jović koji je u ljeto 2019. godine iz Eintracht Frankfurta prešao u Real Madrid za 60 miliona eura. Podsjetimo, Pjanić je baš toliko 'izašao' Barcelonu koja inače neće keširati njegov transfer već će u Torino poslati Arthura Mela koji je procjenjen na 70 miliona eura pa će Stara dama na Camp Nou poslati osim Pjanića i 10 miliona.

Treba reći da je Pjanić sa čak devet godina više izjednačio rekord Jovića obzirom da je Srbijanac prošlog ljeta imao 21, a Pjanić ovog ima 30 godina.

Na treću poziciju sada pada Nemanja Matić kojeg je Manchester United u ljeto 2017. godine Celseaju platio 44,7 miliona eura, dok je četvrti Mateo Kovačić (38 miliona eura), a peti Edin Džeko (37 miliona).

Potražite više informacija na temu La Liga:

Pjanić je inače prije ovog već imao jedan višemilionski transfer zbog kojeg drži i šestu poziciju ove liste jer je u ljeto 2016. godine prešao iz Rome u Juventus za 32 miliona.

Rekordnu cijenu po transfermarktu Pjanić je imao prošle gpodine kada je vrijedio čak 70 miliona.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

BobPaisley
...ovaj Jovic je najveca prevara u historiji fudbala,sramota ga je staviti u istu recenicu sa Pjanicem.
14 1
nijepoznat
Pjanic ce nastaviti karijeru a Luka propo kao zeton
8 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi