Ubjedljiv trijumf Manchester Cityja nad Liverpoolom

Stari razbio novog šampiona Engleske

Večeras su na Etihadu, u okviru 32. kola Premiershipa, snage odmjerili bivši prvak Engleske Manchester City i novi prvak Liverpool.

Bivši prvak je bio bolji od Liverpoola koji je još ranije potvrdio prvu titulu prvaka Engleske nakon tri decenije i na svom terenu slavio sa ubjedljivih 5:0.

Sve je počelo špalirom koji je City priredio u čast novih šampiona, da bi se potom prešlo na samu utakmicu.

Otvaranje meča na Etihadu je donijelo poprilično ravnopravnu borbu, ali onda City dodaje gas i počinje postizati golove.

Joe Gomez je vukao i vukao Sterlinga, pa sudiji nije ostalo ništa drugo neko da u 24. minuti dosudi penal za City. Siguran izvođač minut kasnije je bio De Bruyne, pa je Manchester City poveo sa 1:0.

Deset minuta kasnije se i Sterling upisuje u strijelce nakon asistencije mladog Fodena, da bi u 45. minuti i Foden došao do gola. Lijepo su kombinovali on i De Bruyne, a mladi Englez je na kraju lagano matirao golmana Redsa.

Tako se na odmor otišlo prednošću Građana od 3:0.

U drugom poluvremenu je ritam igre očekivano opao, ali je Manchester City uspio stići do novog gola.

Igrala se 66. minuta kada je Sterling pronašao prostor za udarac i poslao loptu ka golu. Ipak, nju je na putu do mreže dirao Oxlade-Chamberlain, pa je igraču Liverpoola pripisan autogol za konačnih 4:0.

U sudijskoj nadoknadi je City preko Mahreza i peti put zatresao mrežu gola Liverpoola, ali je VAR poništio njegov gol zbog prethodnog igranja Fodena rukom.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Do kraja meča Liverpool nije uspio stići do gola kojim bi barem ublažio poraz. Ipak, neće Redsi previše žaliti zbog večerašnjeg rezultata - titula je konačno na Anfieldu.

Manchester City sada na drugoj poziciji ima 66 bodova i gotovo će sigurno tu i dočekati kraj sezone.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.