Foto - EPA

Napadač Reala u problemu

Karim Benzema bi mogao u zatvor: Pokrenut je krivični postupak zbog ucjene saigrača snimkom seksa

Midhat Šljivak

Napadač madridskog Reala Karim Benzema našao se u ozbiljnom problemu.

Francusko tužilaštvo podnijelo je zahtjev za pokretanje krivičnog postupka protiv Benzema zbog saučesništva u pokušaju ucjene i ako bude proglašen krivim prijeti mu zatvorska kazna.

Benzema je 2015. godine priveden zbog ucjene saigrača iz nacionalne selekcije Mathieua Valbuene, snimkom seksa. Tada je pored Benzeme priveden i Djibril Cisse također pod optužbom za ucjenu.

Prema navodima iz optužnice Benzema i Cisse su u Valbueninom telefonu pronašli snimke seksa s nepoznatom osobom. Prijetili su mu da će objaviti snimke ako im ne isplati određenu sumu novca, a Benzema je bio taj koji je vodio operaciju.

Potražite više informacija na temu La Liga:

On je našao ljude koji će izvršiti ucjenu i prenosio je informacije Valbueni, te ga je uvjeravao da snimci zaista postoje i da bi mu najbolje bilo da plati traženi novac.

Napadač Reala je zbog ovog skandala ostao bez mjesta u reprezentaciji Francuske i selektori ga već godinama ne pozivaju, a sada bi mogao završiti iza rešetaka.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.