Igrači Reala neće dobiti bonus bez obzira na osvajanje trofeja
Foto - EPA

Pristali su na takav dogovor

Igrači Reala neće dobiti bonus bez obzira na osvajanje trofeja

M. Šljivak

Igrači i stručni štab Real Madrida neće dobiti bonuse za osvajanje titula u La Ligi i Ligi prvaka.

S obzirom na to da su ranije igrači pristali na smanjenje plate i odricanje od svih bonusa, igrači i stručni štab neće biti počašćeni na kraju sezone u slučaju osvajanja trofeja.

A jednom su Kraljevi jako blizu. La Liga je sve bliže povratku u Madrid, jer su nakon pauze mnogo bolje otvorili nastavak sezone od velikog rivala Barcelone i sada su četiri boda ispred.

Bonusi koje su fudbaleri dobijali ranije su bili poprilično veliki. Tako su u sezoni 2016/2017 fudbaleri madridskog kluba dobili po milion eura za osvajanje prvenstva i Lige prvaka.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ipak, sigurno je da neće biti žalbi na ovakvu odluku kluba, a i sami su pristali da se odreknu bonusa.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi