Iskusni stručnjak obrazložio svoj potez

Sarri izveo Pjanića nakon tri minute igre nastavka, ključna su bila dešavanja u svlačonici

Admin Čaušević

Iza Miralema Pjanića je sedmica puna dešavanja. Potpisao je za Barcelonu, dernečio u Luksemburgu poslije transfera, a jučer je bio na terenu u gradskom derbiju.

Juventus je u gradskom derbiju koji je u suštini derbi samo na papiru bez većih problema pobijedio Torino. Meč je okončan rezultatom 4:1 čime je još jednom potvrđena superiornost Stare dame.

Pjanić je bio starter na ovom susretu, u prvom poluvremenu odigao je sasvim dobru partiju, a Juventus je na pauzu otišao s rezultatom 2:1. Zamijenjen je u 48. minuti meča.

U izjavi poslije utakmice Maurizio Sarri je otkrio i razlog zašto je zamijenio bh. reprezentativca. Iskusni stručnjak je kazao kako je u svlačionici primjetio da je Pjanića pogodio kasni gol Torina iz penala, tačnije u petoj minuti nadoknade prvog poluvremena.

"Bio je jedan od igrača koji su imali žute kartone. Na poluvremenu sam vidio da je posebno uzdrman zbog rezultata i nisam želio ništa rizikovati", kazao je Sarri.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Pjanić je tako možda i prvi put u karijeri doživio da ga neki trener iz igre izvede praktično čim je počelo drugo poluvrijeme.

Ipak, iskusni veznjak neće dugo čekati za nove izazove jer Juventus već u utorak čeka teško gostovanje sve boljem Milanu koji je sinoć razbio Lazio s 0:3.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.