Italijani su izračunili koliko je Ronaldu trebalo pokušaja da zabije slobodnjak u dresu Juventusa

Uradio je to na maestralan način

Italijani su izračunili koliko je Ronaldu trebalo pokušaja da zabije slobodnjak u dresu Juventusa

A. Čaušević

Cristiano Ronaldu je trebalo skoro dvije godine da zabije svoj prvi gol iz slobodnog udarca u dresu Juventusa. 

Juventus je gradskom derbiju protiv Torina slavio sa 4:1, a Ronaldo je bio strijelac trećeg gola za popularnu Staru damu.

Iskusni Portugalac je zabio na maestralan način iz slobodnog udarca sa oko 25 metara. Najpopularniji fudbaler današnjice je šutirao snažno i precizno te Salvatore Sirigu jednostavno nije imao šansi.

Italijani su izračunali da su Ronaldu bila potrebna čak 43 pokušaja da konačno uspije zatresti mrežu iz slobodnog udarca.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Inače, Ronaldu je ovo bio 25. gol u Seriji ove sezone. Postao je prvi fudbaler Juventusa još od 1961. godine kojem je to uspjelo za nogom.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Zulfikar
I moj komsija 80-godisnji komsija Muradif bi zatresao iz 40 i nekog pokusaja.
3 0
Ivica_Osim8
Pjanke izveo 7 ove sezone tri centiro, četiri suto, al Ronaldo je tad pobjego vidio je da ne može, da Pjanke ta četiri puta s dvije Ronaldove bilo koje pozicije puca pogotit ce jednom dajem glavu
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi